Topjelenetek

Topjelenetek

Topjelenetek 2K18. Part 1.

2019. április 26. - Swarnaus

ELSŐ FELVONÁS

 

 

 

Egy újabb év telt el és a filmipar egy újabb adag remek filmmel kényeztette el a nézőközönségét. A tavalyi év fontosabb filmjei közül szemezgethettek amik többé kevésbé, de megérték a mozijegy árát.. Minden filmben volt legalább 1 vagy 2 olyan jelenet ami miatt ezt a blogot összerittyentettem. Előre szólok, hogy nagyon hosszú lesz és SPOILERES.

Ezek voltak tehát a kedvenc jeleneteim a 2018-as filmekből. Na uccu neki.

-Amikor újra egy hosszú blogot kell olvassál tőlem :D

 

 

JANUÁR.

 

The Commuter. Avagy The Commuter – Nincs kiszállás.

Magyar bemutató: 2018. január 11.

„This train's freaking me out.”

A Liam Neeson főszereplésével készült The Commuter egy biztosítási ügynökről szól aki 10 éven keresztül minden egyes nap ugyanazon a vonalon megy a munkahelyére és vissza. Ugyanazon a vonaton és szinte ugyanazokkal az emberekkel. Konkrétan már minden utastípust ránézésre megismer és tudja az egyes utasoknak a hóbortjait. 

Egyik nap azonban váratlanul kirúgják a munkahelyéről. Szinte már túlságosan is váratlanul hiszen mindig is szépen és precízen dolgozott és egyszer sem kapott panaszt amióta munkába állt.

Haza felé menet a vonaton mellé ül egy hölgy aki egy furcsa kéréssel bízza meg. Egy embert kell megtalálnia  a vonaton, mielőtt beérnek a végállomásra. Elsőre furának hangzik de ahogy egyre mélyebbre ás a dolgoknak úgy lesz egyre veszélyesebb is ez a kis játék.

Nem tűnik olyan nagy számnak a sztorija de azért raktak bele 1-2 csavart.

Aki ismer már az tudja, hogy oda meg vissza vagyok a vágatlan jelenetekért és szerencsére ebben a filmben is volt egy igencsak jól megkomponált vágatlan verekedés. Pont elég ahhoz, hogy felkerüljön a listára.

 

Downsizing. Avagy Kicsinyítés

Magyar bemutató: 2018. január 1.

„Dusan Mirkovic: Friends tell friends the truth. Okay, maybe sometimes I'm a little bit asshole, but the world needs assholes. Otherwise where would shit go out.”

 

A Kicsinyítés című film arról szól, hogy a világ megtalálta a megoldást a túlnépesedésre. Mégpedig úgy hogy lekicsinyítik őket. Kis ember kevesebb élelem több hely. Simple.

Paul Safranek (Matt Damon) is bevállalja ezt a kicsinyítést ugyanis ha egyszer lekicsinyítenek onnantól fogva nincs vissza út és örökre 5 centis leszel.

Esküszöm az első 1 órában élveztem a filmet. Belepillanthattunk a kicsinyítés menetébe, hogyan működik milyen gépeket használnak illetve, hogy teljesen csupaszon kell átesni a procedúrán. Aztán amikor már kicsi lett a főhősünk megnézhettük, hogyan éli a mindennapjait és milyen kihívások elé néz. A film felénél megjelenik egy ázsiai nő aki végül a barátnője lesz onnantól fogva nekem halál unalmas volt az egész. A végére meg átmegy ilyen védjük meg a földet szájbarágós bullshitbe ami nagyon erőltetett volt szerintem.

A Legjobb jelenetek itt Christoph Waltz nevéhez fűződnek. Lehetett látni rajta, hogy élvezte a szerepet és sok vicces 1 mondatost eresztett el.

 

Den of Thieves. Avagy Gengszterzsaruk.

Magyar bemutató: 2018. január 18.

„You’re not the bad guys. We are.”

A szebb napokat is megélt egykori Leonidas azaz Geralt Butler ebben a filmben egy Los Angeles-i elitcsoport vezetője akik a gengszterekre és rablásokra specializálódtak. Magukat Gengszterzsaruknak hívják ugyanis a módszereik igencsak megkérdőjelezhetőek.

Egy igen profi és veszélyes bűnbandát akarnak lekapcsolni akik a Központi Bankot tervezik megfúrni.

A sztori nagyjából ennyi. Élveztem ezt a filmet mert ilyen igazi Los Angeles-i Grand Theft Auto érzés lengi körül. Ehhez persze ahhoz is szükség van, hogy a szereplők is jól legyenek kiválasztva és ebben sincs semmi negatívum. Geralt Butler sosem volt az a tündöklő csillag és a híres 300 című film óta nem is nagyon vannak emlékezetes filmjei. Néha belenyúl 1-2 élvezetes darabba (Törvénytisztelő polgár, Spíler), de többnyire hamar elfeledhető és erősen megkérdőjelezhető szerepeket is vállal (Egyiptom Istenei, Támadás a Fehér ház ellen, A Csúf Igazság, Exférj újratöltve). Jó tudom a pénz nagy Úr és hát inkább ezek a szerepek mint a híd alatt alvás nem?

E mellé asszisztál még Curtis „Mi a fenét keres itt ez az ember mint színész?” 50 cent Jackson és a mostanában igencsak felkapott Pablo Schreiber akit mozivásznon a szintén idén bemutatott Skyscraperben tűnik fel de sorozatokban talán hamarabb fellehet Őt ismerni ugyanis kisebb nagyobb szerepeket ott is elvállal. Legutóbbi híres sorozat szerepe a most 2. évadját taposó American Gods ahol Mad Sweeneyt alakítja aki egy Leprechaunt.

Kedvenc jeleneteim a film elején lévő rablás és a film végén lévő menekülős lövöldözés.

 

Maze Runner: The Death Cure. Avagy Az útvesztő 3: Halálkúra.

Magyar bemutató: 2018. január 25.

„Three years we spent behind those walls, trying to break out. And now you want us to break back in.”

A nagy „young-adult” láz amit az Éhezők Viadala indított el anno  nagyon sok fiatal felnőtteknek szánt könyvadaptációt vittek vászonra hol kisebb hol nagyobb sikerrel. Én olvastam mind a 3 könyvet a Hunger Gamesből és míg a könyveket élveztem a filmeket már annál kevésbé. A 3. részt (ami ráadásul ketté is lett vágva) mai napig nem néztem meg mert nem érdekel Jenifer Lawrence nyomora.

Ebben a nagy lázban természetesen nem maradhatott ki James Dashner Maze Runner könyvtrilógiája sem amik szépen lassan de megkapták a maga egész estés filmváltozataikat.

Az első rész egy meglepően üdítő kezdés volt rengeteg potenciállal és még annál is több kérdéssel amiket természetesen a folytatásokban válaszoltak meg. Vagy nem. A 2. rész is nagyon tetszett itt már többet kaptunk a poszt-apokaliptikus sivatagos világból és betekintést nyerhettünk a fertőzöttek lakta területekre is. Új szereplőkkel is bővült a csapat amik mind-mind visszatértek a fináléra is. A 3. rész nagyjából ott veszi fel a fonalat ahol a 2. rész abbamaradt. Minhót elrabolják és a többiek megpróbálják kiszabadítani a szélsebesen robogó vonatból. Ez a vonatos üldözéses akciórész nagyon tetszett már itt a legelején szóval be is került nálam a legjobb jelenetek közé.

Sajnos ehhez a filmhez egy nagyon erős negatív élmény is párosult. Az hagyján, hogy a mellettem ülő „szerelmespár” a trailerek alatt és a reklámok alatt is bőszen beszélgettek egymással, de hogy a film első órájában is be nem állt a pofájuk az már kicsit erős volt. Természetesen 100%-os fényerőn mobilozott mind a 2.

És azok a beszélgetések te jó isten...

„Ne a filmet nézzed engem nézzél”,

„Majd otthon letöltöd”

 „Gyere menjünk ki cigizni”.

Kérdem én mi a jó büdös francnak jönnek el az ilyen állatok (mert nem találok rájuk jobb szót) egyáltalán moziba? Egyáltalán közösségbe? Eleve 1. Nem tudnak kulturáltan viselkedni.

2. Folyamatosan pofáznak és lerontják az élményt másoknak.

Haver mondta mellettem, hogy miért nem szóltam rájuk (mert Őt is idegesítette pedig nem is mellette ültek)? Az a baj, hogy ezek tipikusan azok az embertípusok voltak, hogy ha Én rájuk szóltam volna, hogy ugyan már „Fogjátok már be a büdös pofátokat légy szíves”. Még nekik állt volna feljebb. Ez 100%. És lehet még nagyobb balhét kicsaptak volna mint amit már alapból ott leműveltek.

Szerencsére 1 óra után fogták magukat és végleg leléptek ott hagytak természetesen csapot papot. A srác meg a csaj alsó hangon is kifizetett a jegyért és a rágcsálnivalóért (mind a 2őnek nagy kóla nagy kukorica és még 2db csokit is ott hagytak) nagyjából 7-8 ezer forintot, hogy kb összesen a filmből úgy istenigazából nézzenek kb. maximum fél órát. a Többit szétpofázták. Grat.

Innen üzenem az összes ilyen embernek akik magukra ismernek, hogy nyugodtan bekaphatják. A fülemet.

 

 

FEBRUÁR:

 

Black Panther. Avagy Fekete Párduc.

Magyar bemutató: 2018. február 15.

"I never freeze"

A Marvel Cinematic Universe 18. filmje nem másról szól mint a fiktív Wakandai ország újdonsült királyáról T’Challaról aki az Amerika Kapitány: Polgárháborúban mutatkozott be először és igen erős első benyomást  tett a nézőközönségben. A Vibrániumból készült fekete párduc páncélja minden lövedéknek ellenáll és gyakorlatilag sebezhetetlen lesz tőle az aki viseli. Persze T’Challa ereje nem a páncélban lakozik, hanem a Wakanda földjén található különleges gyümölcsből ami felruházza az elfogyasztóját mindenféle emberfeletti erővel.

A trónra természetesen egy új ellenség is szemet vetett akinek bizony joga van hozzá, hogy király lehessen. A Killmongert alakító Michael B. Jordan rendesen odateszi magát a szerepben és nem hazudok, ha azt mondom, hogy talán a film legjobb részei mind Jordanhez köthetőek.

Sajnos a film ettől még mindig egy közepes Marvel film marad ami szinte ordít róla, hogy azért készült el mert politikailag korrektek akartak lenni és a sok sjw meg pc emberke végre befoghatta a száját. Az meg, hogy egyáltalán megfordul a fejükben, hogy Oscárra viszik a filmet és a 6 jelölésből 3-at díjra is váltott az egyenesen nevetséges és tökéletesen tükrözi, hogy mi is folyik éppen manapság a Hollywoodban és a világon. Ez egy fekete rendezővel készült film feketékkel feketéknek feketékről. Nincs semmi bajom a feketékkel sőt rengeteg fekete színészt szeretek, de ennél a filmnél ordított, hogy muszájból készítették el és túlságosan erőltetik ezt a pc swj bullshitet.

Ha nem lett volna benne az a vágatlan jelenet a kaszinóban kb. nem került volna bele a listámba.

Persze azért itt ott lehet látni, hogy titkon megvan vágva csak nagyon jól leplezik. De ettől függetlenül szép munka.

 

Game Night. Avagy Éjszakai játék.

Magyar bemutató: 2018. február 22.

„Man, glass tables are acting weird tonight.”

Max és Annie imádnak játszani és pontosan ez is hozta Őket össze egy buliban. Ez a szokásuk nem is múlt el az évek során és minden hétvégére összehívják a baráti társaságukat egy kis éjszakai játékra.

Egyik héten feltűnik Max nagymenő testvére aki egy újfajta játékot szeretne játszani a párral és a többiekkel. Egy úgynevezett „elrablós” játékot ami külön erre a célra specializálódott rendezvényszervezők hoztak létre. Felbéreled őket, elrabolnak valakit, majd ki kell nyomozni, hogy hova vitték és megnyerni a játékot. Igen ám de pont azon a napon amikor elkezdődött volna a játék tényleg elrabolják igazi betörők Max testvérét de a többiek mind azt hiszik, hogy ez a show része.

Rengeteg vicces szituáció kerekedik ebből és ezáltal megkezdődik az őrült hajsza a városon keresztül.

Nagyon de nagyon élveztem ezt a filmet és régen röhögtem már ennyit. Végre egy igazi régi vágású vígjáték amiben nem az a vicces, hogy valaki el fingja magát vagy lóbálja a pöcsét esetleg beleszarik másnak a szájába miközben füvet szív mint minden Seth Rogen filmben kb.

Itt normális tényleg vicces poénok voltak és rengeteg helyzetkomikum. A sztori is kellően egyedi és a színészek is bőven hozták a kötelezőt. Rachel McAdamst szerintem nem kell bemutatni ahogyan Jason Batemant sem akinek már van tapasztalata vígjátékokban. Tökéletes párost alakítottak, de a két másik párhoz is rengeteg poén fűződik. De aki könyörtelenül ellopja a showt az a Breaking Badből is ismert Jesse Plemons. Nagyon pszichopata feje van a srácnak, de iszonyat jót alakít.

Soha nem hittem volna, hogy ebben a filmben fogok látni egy vágatlan üldözéses jelenetet de hát tessék... itt vagyunk.

Gyönyörűen megkomponált jelenet ahogy dobálják egymásnak azt a tojást nagyon jól meg lett csinálva minden elismerésem.

Másik kedvenc jelenetem amikor a Ryant alakító Billy Magnussen próbálja „lefizetni” az elrablós játék rendezvényszervezőjét (vagy alkalmazottját már nem tudom pontosan), hogy mondja el a titkokat amivel megnyerhetik a játékot és így szép lassan oda tolja az 1 dollárosokat, hát ott az a jelenet a moziban nem hazudok, ha azt mondom, hogy mindenki dőlt a röhögéstől.

 

MÁRCIUS:

Tomb Raider. Avagy Tomb Raider – Lara Croft.

Magyar bemutató: 2018. március 15.

„You messed with the wrong family.”

 

A Tomb Raider sorozat igencsak hosszúra nyúlik vissza.  Az első játék 1996-ban jelent meg ami megannyi folytatást megélt már és 1  rebootot is ami 2013ban történt meg. Itt Lara még csak egy frissen diplomázott fiatal zöldfülű kaland után vágyó lány akinek az első expedíciós küldetése csúnya katasztrófába torkollik. Egy japán szigeten kötnek ki ahol iszonyatos viharok vannak és valami ismeretlen misztikus erő nem engedi el innen azokat akiket itt ért hajószerencsétlenség. Ezen kívül még a zsoldosokból és magánhadseregből álló Trinity szervezet is itt ólálkodik valamiért. Lara ezen a szigeten válik igazi kalandornővé és itt sajátítja el azt a tudást amiket a későbbi részekben kamatoztathat.

Na a 2018-as filmváltozat Alicia Vikander főszereplésével úgy 80%-ban ebből merít. A Yamatai sziget a Trinity szervezet és a főhősnő első igazi kalandja mind mind visszaköszön a filmből. Ám mégis képesek voltak még újdonságokat is hozzá írni ám ettől sajnos nem lett jobb a film. Egy erős közepest hoz és nem tud kitörni abból az átokból ami a játékadaptációkat éri.

Ami kihagyott ziccer és nem értem miért nem kezdtek vele valamit az Daniel Wu karaktere. A csávó az Into the Badlands sorozatban már megmutatta kimagasló harci tudását és itt semmit nem kezdtek vele. Pedig reménykedtem benne, hogy legalább lever vagy 3-4 őrt de semmi. Nagy kár.

Sajnos a játékban sem hittem el néha, hogy miket túlél már Lara és a filmben is voltak olyan jelenetek, hogy na perszeeee.

Pedig a játékkal ellentétben a filmben kapott Lara egy kis bokszoló és biciklis futár múltat is ezzel gondolom azt akarták elérni, hogy azért van fizikuma a csajnak és talán emiatt könnyebben túlélheti ha éppen lezuhan egy repülőgéproncsból ami egy vízesés tetején van.

Apropó. az a jelenet egész jól nézett ki. Kicsit kilóg a CGI 1-2 helyen de nem volt rossz.

 

Ready Player One. Avagy Ready Player One.

Magyar bemutató: 2018. március 29.

„Who is this 'Parzival' and how the hell is he winning?”

 

Ernest Cline pop-kulturális elemekkel átitatott sci-fi kaland regényéből Steven Spielberg rendezett egy igencsak látványos filmet.

A történet szerint a nem túl távoli jövőben (2044)  a valóság igencsak trágya hely lett. Semmi érdekeset nem lehet már csinálni így mindenki az OASIS nevezetű virtuális világba menekül ahol az lehetsz akit akarsz és azt csinálhatsz amit csak akarsz. Természetesen főhősünk Wade Owen Watts is rendszeresen felkeresi az OASIS-t és megszállottan kutatja James Donovan Halliday (az OASIS megalkotója) easter egg megoldását. Halliday roppant nehéz feladvány sorozatot hagyott maga után amiket egyenesen lehetetlen teljesíteni és a megoldásukhoz a popkultúra megszállott ismeretére van szükség. Ám aki végül minden feladványt megold mesés kincshez és az OASIS korlátlan hatalmához jut.

Szerencsére Wade nemhogy ismeri, de egyenesen imádja és megszállottja a régi dolgoknak így amikor hosszú évek kitartó munkája után megoldja az első feladványt minden tekintet rá szegeződik és hirtelen rengeteg ellenséget szerez magának főleg Nolan Sorrentót (akit a mostanában szinte kizárólag csak gonosztevőket játszó zseniális Ben Mendelsohn alakít) aki az IOI (Innovative Online Industries) tojástani részlegének vezetője akik természetesen folyamatosan azon ügyködnek, hogy megfejtsék a rejtvényeket. Persze, hogy szúrja a szemüket, hogy egy-jött ment gyerek hirtelen megoldja az első feladványt.

Nagyon élveztem a filmet és habár nem csípem annyira a 80-as éveket amiből nagyot merít a film de a feladványok miatt mégis kellőképpen szórakoztatott mert Steven Spielberg papa belepakolt temérdek mennyiségű easter egget és karaktert amik játékokból filmekből sorozatokból csöppentek be.

Kedvenc jelenetem az első feladvány megfejtése amikor rükvercbe rakja a Delorean autót és végigszáguld a térkép alján míg a többiek fent szenvednek a csapdákkal.

 

ÁPRILIS:

 

Avengers: Infinity War. Avagy Bosszúállók 3: Végtelen háború.

Magyar bemutató: 2018. április 26.

Thanos: „Dread it. Run from it. Destiny arrives all the same. And now it's here. Or should I say, I am.”

Valószínűleg elérkeztünk a 2018-as év legeslegjobban várt filmjéhez ami a Marvel Filmes Univerzum (innentől MCU) 19. darabja és egyben egy 10 évet felölelő eseménysorozat kicsúcsosodása. A 2008-ban elindított Vasembernél valószínűleg még senki nem is gondolt rá, hogy mekkora siker lesz ez az egész MCU. Sőt akkor még nem is nagyon beszélhettünk MCU-ról. Kevin Feigenek azonban volt egy elképzelése. Mégpedig, hogy a Marvel hősöket illetve szuperhősöket a különálló filmjeik után 1 közös filmbe tereli őket és ezáltal létrejöjjön a Marvel Cinematic Universe.  Persze időközben rengeteg karakter csatlakozott és olyan elképesztő helyszíneket is bejárhattunk már akár többször is mint az űr, a kvantum tér, idegen bolygók vagy egy teljesen más dimenzió.

Persze az igazi lezárás a Végjáték lesz 2019 áprilisában, de ne menjünk ennyire előre.

Rengeteg felejthetetlen jelenet van az Infinity Warban, de az én személyes kedvenceim az amikor Amerika Kapitány előjön a sötétből miután elkapja Proxima Midnight lándzsáját.

 

Ez ezzel a zenével instant libabőr.

Vagy amikor Thor megérkezik Wakandába az új Stormbreaker fegyverével és a klasszikus Avengers zene szól a háttérben.

És végezetül pedig ki nem hagynám a TITÁNON való harcot ami Tony Stark és Thanos között zajlik.

Amikor beleállítja azt a pengét Tonyba ott azért érezni lehetett, hogy  a közönség kicsit megfeszült.

 

 

MÁJUS:

 

A Quiet Place. Avagy Hang nélkül.

Magyar bemutató: 2018. május 3.

‘We have to protect them.’

A Quiet Place John Krasinski (13 óra: Bengázi titkos katonái, A hivatal) első egész estés rendezése ahol még az egyik főszerepet is bevállalta. A filmben az Abbott családot követhetjük nyomon akik kénytelenek síri csendben leélni az életüket ugyanis a bolygót elárasztották valamilyen rejtélyes szörnyek akiknek olyan erős hallószerveik vannak, hogy a legkisebb neszre is azonnal támadnak. Ezáltal ahhoz, hogy túléld nagyon, de tényleg nagyon csöndben kell lenned különben a bestiák azonnal levadásznak.

Egy ideig tényleg minden jól megy egészen addig amíg az egyik kiskölyök be nem kapcsol egy játékűrhajót ami aztán villogni, csillogni, zörögni, fütyülni, hangoskodni kezd. Természetesen az egyik közelben lévő lény azonnal levadássza és pár hónappal később folytatódik a film, ahol még több betekintést nyerhetünk, hogyan is próbál túlélni a család egy ilyen helyzetben.

Nagyon tetszett, hogy például homokot szórnak maguk elé az úton és mindenféle homokösvényeket csinálnak amin tudnak járni mivel ezzel is csillapítják a kiadott hangot. Voltak jó megoldásai a filmnek de azért pár logikai bukfencet is fel lehetett fedezni mert néha a szörnyek nem hallottak meg olyan dolgokat amikre máskor úgy rohantak mint nyugdíjas öregember amikor megtudta, hogy olcsóbb lett a csirkefarhát a TESCOBAN.

Persze ettől eltekintve egy iszonyatosan hangulatos film amire tényleg úgy lett volna jó beülni a moziban, ha a körülöttem lévők nem csámcsognak és ropogtatják a nachost mert ezt a filmet tényleg így lett volna jó átélni, hogy a minél hatásosabb feszültségteremtés miatt te is csöndben vagy. De hát ez van. Azért még így is jól szórakoztam rajta.

Kedvenc jelenetem amit már feljebb is írtam a kezdő jelenet amikor a film megmutatja, hogy bizony nem könyörül a legkisebbeken sem.

Ez egy erős alaphangulatot ad innentől fogva.

 

Deadpool 2. Avagy Deadpool 2.

Magyar bemutató: 2018. május 17.

Cable: „You're not a fuckin' hero. You're just an annoying clown dressed up as a sex toy.”

Az első Deadpool 2016-ban egy igen merész próbálkozás volt a FOX stúdiótól ugyanis úgy kellett megszeretniük az átlag közönséggel ezt a karaktert hogy ez egy 18+-os káromkodásokat nem mellőző és vért nem kímélő antihős akit már 1x láthattak a 2009-es X-Men kezdetek: Farkas című filmben és ott igencsak beleégett az emberek agyába, hogy ez mekkora egy rakat fos.

Szerencsére Ryan Reynolds addig győzködte a stúdiót, míg végül kötélnek álltak és 58 milliós költségvetésből legyártották az igazi Deadpoolt ami hatalmasat robbant a kasszáknál. A világszinten $783 milliót összekalapozó film természetesen azonnal megkapta a zöld lámpát a folytatásért és így el is érkeztünk a 2018-as Deadpool 2-őhöz.

Megmondom őszintén nekem ez a második rész már nem jött be annyira. A Budget immáron 110 millió volt és $785 milliót szedett össze világszinten ami természetesen újabb zöld lámpa egy folytatásnak, de valahogy nem volt több mint az első rész. Kicsit nagyobb lett kicsit több, de ennyi. Reynolds még mindig a szerepre született és a többi visszatérő karakter is hozza a kötelezőt, de valami hiányzott. Na mind 1 azért volt itt 3 ütős jelenet ami nagyon tetszett.

Az akciójelenetekre semmi panaszom nincsen hiszen amúgy nem más rendezte a 2. részt mint a kaszkadőrből rendezővé avanzsálódott David Leitch akihez olyan filmek köthetők a nevéhez mint az Atom Szőke ahol szintén remek harckoreográfiák vannak vagy éppenséggel 2019 Augusztusában esedékes Halálos iramban: Hobbs és Shaw de a John Wick első részéhez is köze volt, ahol szintén pazar akciójelenetek fogadnak.

Az első eleve egy olyan vágatlan jelenet amit a moziban megvágtak és kevesebbet mutattak belőle. Ezt csak a DVD-és bővített változatban található meg ami a SuperDuper Cut névre hallgat.

De itt van a Triádok elleni leszámolás is mint ütős jelenet.

De az abszolút kedvencem amikor több percen keresztül bemutatják Deadpool csapatát az X-Forcet majd kiugranak a helikopterből és mindenki azonnal szörnyet hal brutálisabbnál brutálisabb módon :D. Na itt nagyon felröhögtem a moziban + Brad Pitt cameoja isten volt :D.

 

Solo: A Star Wars Story /Star Wars Anthology: Han Solo/. Avagy Solo: Egy Star Wars-történet.

Magyar bemutató: 2018. május 24.

„I'm gonna be a pilot. Best in the galaxy.”

A film természetesen Han Solo korai éveit mutatja be, hogy hogyan vált csempésszé és, hogy mivel ütötte el az időt még Skywalkerék előtt.

Az a baj, hogy semmire nem emlékszem ezzel a filmmel kapcsolatban mert egy utazásról hazajövet néztem meg a repülőgépen és olyan 30 percnyi anyagon bealudtam ,de nem érdekelt annyira, hogy visszatekerjem.

A főszereplő csapnivaló és semmilyen csibész báj nincs benne amit Ford kisujjból hozott anno. Emilia Clarke solo (hehe érted) filmekben továbbra sem tud színészkedni szóval nem tudom mi lesz vele a Game of Thrones után. (Porn?)

A két főszereplő közötti kémia 0, a mellékszereplők nincsenek kibontva, a filmben lévő csavarokat kilométerekről lehet látni, a "főgonosz" (Paul Bettany) klisés mint a rohadás és a történet egy poháralátétre is ráférne olyan rém egyszerű

Semmi értékelhető jelenet nem jut eszembe róla és szerintem nem én vagyok az egyedüli, aki azt gondolja erről a filmről, hogy mi a francnak készült el? A Star Wars se a régi már sajna. 8. rész óta igazából nem is érdekel a dolog.

A díszletek szépek voltak és a maszkmesterek is kitettek magukért. Jah igen volt valami vonatos rész az nem nézet ki halálszarul.

De ez sem egy olyan jelenet volt, hogy Úristen meg OMG. Csak valamit írjak már erről is ha már itt vagyok nem igaz?

 

JÚNIUS:

 

Jurassic World: Fallen Kingdom. Avagy Jurassic World 2: Bukott birodalom.

Magyar bemutató: 2018. június 7.

 Ian Malcom: „How many times do you have to see the evidence? How many times must the point be made? We're causing our own extinction. These creatures were here before us. And if we're not careful, they're gonna be here after.”

Fhuu talán ez a 2. olyan film a listán a Solo után amin úgy unatkoztam mint még előtte soha semmin talán. Hát mi volt ez a film? Ivós játék kompatibilis az egész. Akárhányszor egy dinoszaurusz belepózol a kamerába és ordít egyet igyál egy felest. Garantáltan nem maradsz bebaszatlanul a film végére. Kb. mint a 2016-os Assassin's Creednél amikor meglátsz egy repülő sast ott is igyál egy felest. Mind két film végére biztos, hogy magzatpózban fekszel a földön és könyörögsz a kijózanodásért.

Ötlettelen, klisés, kiszámítható, fárasztó és tele van logikai bukfencekkel és csapong ide-oda a stílusok között. Mintha nem tudná eldönteni, hogy mi akar lenni. Oké persze tény, hogy már halál unalmas lett volna ismét egy szigeten lenni az ősállatokkal, de akkor is ennél azért többet vártam J.A. Bayona-tól.

Egyetlen egy értékelhető jelenet volt amin rendesen összeszorult a szívem egy pillanatra az amikor szegény Brachiosaurus próbált volna elmenekülni de nem sikerült neki :'(.

Szomorú volt ez a jelenet mert látod, ahogy szegény Brachiosaurus próbálna elmenekülni, de már a dokk végéhez ért és nincs tovább. Hallod ahogy sír és üvölt mert a hajón akarna lenni. Hívásai úgy hangzanak mint aki megvan rémülve és teljesen kétségbe van esve. El akar menekülni de nem tud és tudja, hogy itt a vég. Majd miután a hamu lassan körbeöleli és a láva fénye feltárja a Brachiosaurus sziluettjét, két lábra állva próbálja nem megérinteni a lávát ami már körbevette. A magma ragyogásánál még párszor látod ahogy próbálkozik szegény pára majd végleg bezárul a hajó ajtaja és ezzel lezárul egy korszak ugyanis kiderült, hogy ez a Brachiosaurus az első 1993-as Jurassic Parkban lévő Brachiosaurus akit Alan Grant (Sam Neill) először megpillant. Szóval ez még szomorúbb, hogy ez a jelenet tükrözi, hogy a gyerekkorunk filmjének végleg vége.

 

FOLYTATÁS A PART 2-ŐBEN, HA BÍROD MÉG, KATTINTS IDE------> PART2.

A bejegyzés trackback címe:

https://topjelenetek.blog.hu/api/trackback/id/tr7014772480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása